Een greep uit de afgelopen jaren


Songs en kinderliedjes
Talent, uitgevoerd door het Eindhovense koor De Toonkunst o.l.v. dirigent Ed Verschuren
Wings, dit gospellied werd uitgevoerd door het koor Zilver. Componist: Fons van Gorp, tekst: Yvonne Mulder
Een oma in bikini
Kanjerlied, geschreven voor de VOKK (Vereniging Ouders Kinderen met Kanker)
Een kind van deze tijd
CD Spectacular i.s.m. componist Fons van Gorp

Gedichtenwedstrijden
Nationale gedichtenwedstrijd Turing Foundation 2010:
Er werden 15.688 gedichten ingezonden waarvan er 100 werden gepubliceerd in de dichtbundel 'Hoe een haan een ei legt'. Ook mijn gedicht 'Het laatste woord'. Uitgeverij Augustus. ISBN 978-90-457-0305-3. Het laatste woord werd ook voorgedragen en besproken door de Dichter des Vaderlands, Ramsey Nasr, in 'Met het oog op morgen'.

Het laatste woord
Het volmaakte gedicht bestaat
niet bij de gratie van
een man een vrouw
één blauwe bloem
of jouw verhaal in
ingeblikte taal of
woordenbrij.
Het is het allerlaatste
woord dat je
niet zei.

In 2010 werd door het GSK de dichtwedstrijd 'Over de grens', n.a.v. Gedichtendag 2010, georganiseerd. Er werden elf gedichten genomineerd, waaronder mijn gedicht.

Ook in 2010 werd de bundel 'Jong' gepresenteerd, met gedichten en verhalen, n.a.v. een wedstrijd uitgeschreven door de literaire kring TOP. Op pagina één mijn gedicht. Uitgeverij Kontrast. ISBN 978-90-78215-95-0.

Orgelconcerten
Een aantal keren per jaar is er in de Genovevakerk in Breugel een zondagmiddag orgelconcert te beluisteren met poëzie, waarbij ik verschillende keren gedichten heb voorgedragen. Op 29 mei 2011 is het volgende orgelconcert.
Vaste organist is Piet Groenendijk naast gast-organisten.

PUBLIKATIES

Stichting Poëthement Eindhoven en PepperPlus publiceren regelmatig mijn gedichten.

In 2009 zijn er twee dichtbundels uitgegeven: de Engelse bundel 'A touch of color' en de Chinese evenknie. De Engelse vertaling maakte ik zelf, de Chinese vertaling door de dichter Jimmy Li Wang. De Arabische vertaling is gemaakt door de Marokkaanse dichter Mohamed Tetouani. De Arabische versie is nog niet uitgegeven.
Het eerste Engelse exemplaar van A touch of color, is in ontvangst genomen door de Vice-Consul van de VS, Shygh Sapp, op het Consulaat in Amsterdam. De Chinese Ambassadeur in Nederland, de heer Zhang Jun, heeft het eerste Chinese exemplaar ontvangen.
In het Eindhovens Dagblad, Forum en Groot Eindhoven kwamen artikelen te staan.
De Chinese dichtbundel is te bestellen via de Eerste Chinese Boekhandel in Amsterdam en de Engelse bundel via het American Book Centre in Den Haag en deze website.

In 2009 werd in de Junushoff in Wageningen het lied 'Somewhere Else' van componist Fons van Gorp en tekstschrijver Yvonne Mulder uitgevoerd. Dit lied wordt regelmatig bij begrafenissen gezongen.

Ook in 2009 interviewde ik in café De Gouden Bal in Eindhoven voor de literaire club PepperPlus de dichters Stan Mooij en Frans van Hoof. De Chinese zangeres Ben hong Mei las enige gedichten voor uit de Chinese versie van A touch of color, waarna ik de gedichten in het Engels las.Terug